Ministarka: Više novca za ekologiju

Za zaštitu životne sredine u Srbiji biće izdvojeno najmanje 45 odsto od ukupnog budžeta resora energetike i zaštite životne sredine, najavljuju iz Ministarstva.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 19.04.2013.

16:51

Default images

Ministarka energetike, razvoja i zaštite živote sredine Zorana Mihajlović podseća da ukupan ovogodišnji budžet njenog resora iznosi blizu milijardu dinara, od čega će 45 odsto biti izdvojeno za zaštitu životne sredine.

Ona je na konferenciji za medije izjavila da su prioriteti u oblasti zaštite životne sredine otvaranje regionalnih deponija, reciklažnih centara i zakonodavna procedura.

Prema njenim rečima, radiće se na saniranju takozvanih "crnih rupa" u ekologiji kojih u Srbiji ima mnogo, počev od Bora, Pančeva, Zajače, Velikog Bačkog kanala.

Pored novca iz budžeta za zaštitu životne sredine ulagaće se i kroz projekte koji se realiziju sa Svetskom bankom, kao što je ekološka sanacija u Boru.

Uz podršku Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), kako je podsetila Mihajlovićeva, promenjena je podzakonska regulativa o iskorišćenju obnovljivih izvora energije.

Ministarka energetike održala je danas na Fakultetu inženjerskih nauka predavanje o energetskoj bezbednosti Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: