Jat i Etihad zajedno prodaju karte

Državne aviokompanije Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) potpisale su danas u Beogradu ugovor o zajedničkoj prodaji karata za svoje letove ("kod šer").

Srbija

Izvor: Beta

Ponedeljak, 15.04.2013.

12:32

Default images

Predsedinik Etihad ervejza DŽejms Hogan i generalni direktor Jata Vladimir Ognjenović ocenili su na zajedničkoj konferenciji za novinare da je taj ugovor prvi, veoma značajan korak u saradnji dve aviokompanije.

Ognjenović je istakao da će saradnja sa Etihadom doprineti da se prihod Jata poveća, ali je dodao da i dalje ostaje na snazi plan Vlade Srbije za oporavak Jata i nabavku novih aviona. On je kazao da će sledeći koraci u saradnji, ako ih bude, biti u obostranom interesu obe kompanija. Hogan je dodao da će se o mogućim sledeć koracima saradnje Etihad izjasniti pošto prouči poslovanje Jata.

Današnji sporazum omogućiće Jatu da postavi svoj kod "JU" na let Abu Dabi-Beograd koji će Etihad uvesti 15. juna, i na letove za još 21 destinaciju u saobraćajnoj mreži kompanije iz UAE. Etihad ervejz će istovremeno moći da postavi svoj kod "EY" na 23 evropska leta Jata.

Ognjenović je kazao da će sporazum omogućiti Jatovim putnicima da preko Etihada lete jeftinije do Australije i Bliskog istoka, a narednih sedmica će sa Erl Berlinom, partnerskom kompanijom Etihada, moći da lete i za Severnu Ameriku.

Etihada računa na veliku srpski dijasporu u Australiji, posebno u Melburnu i Sidneju kojoj je Abu Dabi odlična stanica na putu za Srbiju.

Inače, kod šer je ugovor između dve i više avio kompanija o prodaji mesta u avionu na letu koji organizuje jedna od tih kompanija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: