Aleva otvara fabriku u Kneževcu

Kompanija Aleva planira sledeće godine da investira osam miliona evra za otvaranje nove fabrike u Novom Kneževcu, koja će zaposliti oko 100 radnika.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 11.04.2013.

15:09

Default images

"Intezivno se radi na tome, projekat je razrađen i čeka se samo donošenje urbanističkog plana", istakao je direktor te kompanije Hristivoje Milošević.

On je dodao da je otvaranje fabrike planirano u Novom Kneževcu, zbog toga što Vojvodina pruža najbolje mogućnosti za proizvodnju sirovina, u sopstvenoj proizvodnji, ali i u saradnji sa kooperantima iz tog regiona.

Zamenik direktora "Aleve" Goran Aleksić kazao je prilikom predstavljanja nove linije proizvoda "Aleva Natur" da je ta kompanija u početku proizvodila samo začinsku papriku i dehidrisani paštrnak, a danas ima oko 150 proizvoda i zapošljava 300 radnika.

Prema njegovim rečima prošle godine je zaposleno 30 radnika. On je kazao da se godišnje u toj fabrici preradi oko 10.000 tona svežeg povrća, od toga je 7.000 tona paprike.

"Oko 45 odsto proizvoda se izvozi u region, ali i šire, najviše u Rusiju, Ukrajinu i Belorusiju, ali i Ameriku, Australiju, Bliski Istok", rekao je Aleksić.

On je istakao da je kompanija u 2012. imala rast proizvodnje, prihod od 1,8 milijarde dinara i profit od oko dva miliona evra.

Kompanija Aleva osnovana je 1947. godine u Novom Kneževcu kao akcionarsko društvo, 2005. je privatizovana i postala je deo grupacije "Flory trading".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: