Ljajić: Stabilizacija privrede

Ministar trgovine Rasim Ljajić očekuje da će ove godine biti ostvarena stabilizacija ne samo na makroekonomskom, već i na drugom privrednom planu u Srbiji.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 10.04.2013.

13:33

Default images

Ljajić je novinarima, na "Blicovom" izboru za preduzetnika godine, rekao da se mora "postaviti privredna aktivnost da bi mogla da se ostvari makroekonomska i svaka druga vrsta stabilnosti".

Na pitanje da li se očekuju neki podsticaji, odnosno povoljniji krediti, budući da se privrednici žale da ne mogu da ih otplaćuju, što i bankama predstavlja problem, Ljajić je odgovorio da se vodi dijalog sa privredom i traže rešenja koja su održiva i moguća u datim okolnostima.

"Mi moramo da postavimo privrednu aktivnost da bi mogli da imamo makroekonomsku i svaku drugu stabilnost", rekao je Ljajić, i podsetio da su najveći problemi nezaposlenost, prošlogodišnja visoka inflacija i veoma izraženi deficit.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: