Razvojni fond prodaje objekte RBV

Pokrajinski sekretar za finansije Zoran Radoman izjavio je da će objekti Razvojne banke Vojvodine, koje je preuzeo Razvojni fond Vojvodine, biti na prodaju.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 10.04.2013.

12:52

Default images

Njihova inicijalna vrednost iznosi oko 6,3 milijardi dinara.

Sedište Razvojnog fonda APV biće preseljeno u zgradu bivše RBV na Bulevaru cara Lazara u Novom Sadu, dok će nova zgrada u Stražilovskoj ulici, ali i mnogi drugi objekti RBV-a koje je preuzeo Fond, biti prodati, rekao je Radoman za novosadski "Dnevnik".

"Razvojni fond se trenutno organizuje, u toku je preseljenje i očekujem da će u narednom periodu uspeti da plasira značajna sredstva u privredu", naveo je Radoman, dodajući da se računa da će to inicijalno biti oko 6,3 milijardi dinara, kolika je vrednost objekata koji će biti ponuđeni na prodaju i potraživanja RBV-a koja mogu da se naplate.

On je kazao da je vrednost objekata kojima raspolaže Razvojni fond procenjena na oko dve milijarde dinara, te da potraživanja iznose više od četiri milijarde dinara.

Radoman je rekao da je za direktora novoformiranog Razvojnog fonda Vojvodine imenovan Goran Hodoba, jedan od rukovodilaca Razvojne banke Vojvodine koja je pre nekoliko dana ugašena pošto je deo njenih potraživanja preuzela Poštanska štedionica.

Radoman nije mogao da kaže kada će biti zakazan novi termin za konstituisanje radne grupe koja treba da pripremi Nacrt zakona o finansiranju Vojvodine, pošto je resorni ministar Mlađan Dinkić otkazao sednicu prvobitno zakazanu za 8. april.

On je rekao da je pokrajinsku vladu ministar, koji je inače na čelu te radne grupe u koju su uključeni i predstavnici Pokrajine, "samo obavestio da je taj sastanak odložen do daljeg i bez dodatnog komentara".

Dinkić je, međutim, novinarima u Novom Sadu u nedelju kazao da je odluku o odlaganju sednice radne grupe doneo zbog predloga Deklaracije o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Vojvodine, koji je ocenio "nepotrebnim i kontraproduktivnim".

Pa je, kako je naveo, izradu zakona o finansiranju APV odložio "dok se strasti ne smire”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

23 h

Podeli: