Banke, pomozite malim preduzećinma

Ministarstvo finasija i privrede objavilo je javni poziv bankama za učešće u realizaciji Programa podrške malim preduzećima u nabavci opreme tokom ove godine.

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 10.04.2013.

11:03

Default images

U pozivu objavljenom u dnevnim novinama rok za podnošenje prijave je 19. april.

Ministarstvo finasija će prednost dati ponudama koje predviđaju zalog nad kupljenom opremom.

Tekst javnog poziva je na sajtovima Ministarstva finasija i privrede (www.mfp.gov.rs) i Nacionalne agncije za regionalni razvoj (www.narr.gov.rs)

Ministarstvo finansija i privrede dodeljuje bespovratna sredstva malim preduzećima, preduzetnicima i zadrugama za kupovinu proizvodne opreme. Ukupna sredstva za to su 100 miliona dinara.

Privredni subjekti mogu ostvariti pravo na dodelu bespovratnih sredstava u iznosu od 25 odsto od vrednosti investicije. Odobrena vrednost bespovratne pomoćine ne može biti manja od 250.000, ni veća od 2,5 miliona dinara.

Minimalno učešće firme koja podnosi zahtev iznosi pet odsto od ukupne investicije, dok će ostatak biti obezbeđen iz kredita poslovne banke.

Minimani rok za otplatu ovog kredita je 18 meseci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: