Arapi bi da grade HE Đerdap 3

Ministarka energetike Zorana Mihajlović izjavila je da su Ujedinjeni Arapski Emirati zainteresovani za izgradnju hidrocentrale "đerdap 3" .

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 10.04.2013.

09:18

Default images

Ovom hidrocentralom Srbija može da zadovolji svoje i potrebe regiona, kaže ona i dodaje da su Emirati zainteresovani i za podzemno skladište gasa "Habej" i terminal u Pančevu.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić je tokom posete Kanadi potpisao sporazum o ekonomskoj saradnji u oblasti energetike, pre svega izgradnje hidrocentrale "Bistrica", što je najvažniji projekat , kazala je Mihajlovićeva.

Tu su i male hidrocentrale za koje je Ministarstvo raspisalo tender i dobilo više od 1.000 prijava za 317 lokacija.

"Ove mini hidroelektrane očekujem na mreži 2015-2016. godine", istakla je Mihajlovićeva u intervjuu današnjem "Kuriru".

Ona je kazala da nije zadovoljna efikasnošću rada EPS-a, jer stvari mnogo brže treba da se rade i istakla da antikorupcijski tim radi punom parom na predmetima EPS-a, "Srbijagasa", Zavoda za zaštitu životne sredine i Hidrometeorološkog zavoda.

"Izveštaj će uskoro biti predstavljen. Sve rezultate ćemo predočiti građanima i predati tužilaštvu. U Srbiji se mora ponovo uspostaviti red, kriterijumi i sistem", naglasila je ministarka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: