Čipsara u Čačku ponovo radi

Čačanska fabrika za proizvodnju pirea, čipsa, smokija i drugih prerađevina od krompira, posle dve i po godine počela je ponovo da proizvodi čips

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.04.2013.

14:21

Default images

Ova čipsara se od nedavno zove "Chipsy Way" a njeni proizvodi će se uskoro pojaviti na tržištu pod nazivom "ča-ča".

U fabrici je zaposleno 56 novih radnika, od 2.500 kandidata koliko se javilo na konkurs. Medju zaposlenima ima i onih koji su ranije radili u toj farbici.

Prema rečima predstavnika Samostalnog sindikata fabrike, u planu je da uskoro počne proizvodnja smokija i flipsa.

Fabrika za proizvodnju čipsa, koju Čačani popularno zovu "Čipsara", osnovana je 1962. godine kao PIK "Čačak", a privatizovana 2005. godine, kada ju je kupio beogradski biznismen Slaviša Purić.

Purić je fabrici promenio ime u "Slap grupa", koja je otišla u stečaj pet godina kasnije zbog duga za porez od 443 miliona dinara i dugotrajne blokade računa od 917 miliona dinara.

Oko 130 radnika, koji su mesecima štrajkovali zahtevajući isplatu zaostlih dugovanja za zarade i dividende i pokretanje proizvodnje, ostali su bez posla krajem septembra 2010. godine.

Fabrika je oduzeta Puriću 2011. godine, na osnovu Zakona o oduzimanju imovine stečene korupcijom, i ponovo prodata u septembru 2012. godine za milion evra konzorcijumu od tri lica koji su promenili ime fabrike u "Chipsy Way".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: