Završeno takmičenje studije slučaja

Na prvom studentskom takmičenju u rešavanju poslovne studije slučaja u Jugoistočnoj Evropi za najbolji tim proglašen je Nacionalni univerzitet Singapur.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.04.2013.

13:16

Default images

Drugo mesto pirpalo je Temaset Univerzitetu sa Tajlanda a treće Simon Frajser Univerzitetu iz Vankuvera.

Dva kruga prezentacija posmatrali su studenti celog Beogradskog Univerziteta, nastavno osoblje Fakulteta organizacionih nauka, top menadžment vodećih kompanija na srpskom tržištu kao i organizacioni tim BBICC-a. Ukupno 48 studenata iz celog sveta imalo je priliku da predstavi svoja rešenja. Takmičari su imali na raspolaganju 30 sati da reše studiju slučaja i 20 minuta da dva puta predstave svoja rešenja pred kompetentnim žirijem koji čine lideri vodećih kompanija iz Srbije.

Jedan od glavnih ciljeva jedne ovakve manifstecije je da postane raskrsnica različitih kultura i inovativnih ideja, gde su fer igra i visok nivo profesionalizma ono što je zagarantovano. Razvoj najboljih studenata iz celog sveta, razmena ideja, sticanje novih poznanstava, znanja i veština su samo neke od prednosti ovog događaja. Učesnici su za vreme BBICC-a imali na raspolaganju šest dana da upoznaju ne samo Beogradom i njegovom istorijom, već i sa srpskim jezikom, muzikom, običajima i kulturom.

Fakultet organizacionih nauka je jedan od savremenije organizovanih fakulteta u regionu. U uslovima intenzivnih promena FON je postao vodeća i referentna nastavno-naučna institucija u oblasti informacionih sistema i tehnologija i menadžmenta i organizacije. FON je dobio priliku da sa Centrom za promociju nauke kao suorganizatorom organizuje Belgrade Business International Case Competition 2013 (BBICC 2013) –prvo globalno studentsko takmičenje prestižnog karaktera u rešavanju studije slučaja u Jugoistočnoj Evropi na osnovu rezultata koje su ostvarili njegovi studenti u proteklom periodu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: