Palma obećao 1.200 radnih mesta

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković - Palma izjavio je da će do marta iduće godine u Jagodini biti otvoreno novih 1.200 radnih mesta.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 29.03.2013.

12:23

Default images

Kako kaže, to će, uz smanjenje nezaposlenosti, znatno smanjiti i broj siromašnih koji traže pomoć grada.

Do marta 2014. godine u Jagodini će biti otvoreno 1.200 novih radnih mesta u Industrijskoj zoni, gde će ovog proleća dva italijanska i jedan ruski investitor početi izgradnju fabrika, precizirao je Marković.

"Danas se za pomoć javilo oko 1.000 ljudi, to je za nekoliko stotina manje nego prošle godine, a to znači da su oni koji su dolazili ranije našli neki posao ili se na drugi način snašli", rekao je Marković.

Danas su za pomoć došli stari, bolesni kojima treba novac za lekove, samohrane majke, porodice sa više dece i svi su dobili 2.000 do 5.000 dinara, zavisno od težine socijalnog slučaja i broja dece i nezaposlenih u porodici, napomenuo je Marković.

Marković je ponovio da se, on i Jedinstvena Srbije, čiji je lider, zalažu za pomoć "majkama koje nigde ne rade a rađaju decu".

"Mi to u Jagodini radimo, trudnice od trećeg meseca trudnoće do navršene godine dana detetu, dobijaju mesečno 12.000 dinara. To nije dovoljno da se radi samo u Jagodini i tamo gde je Jedinstvena Srbija u vlasti, to treba da se radi u celoj Srbiji", rekao je Marković.

Tražimo da se rebalansom budžeta za ovu godinu, a ako to nije moguće da se u budžetu za narednu godinu, obezbede sredstva za majke koje ne rade i da ta sredstva dobijaju dok dete ne napuni tri godine, dodao je Marković.

Marković je najavio od 1. aprila besplatne lekarske preglede po mesnim zajednicama za sve građane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

21 h

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

6 h

Podeli: