Puklo 46 brakova zbog hektara

Poslednji nedelja zabeleženo je 46 "paorskih” razvoda zbog novog pravilnika po kome bračni drugovi mogu registrovati samo jedno poljoprivredno gazdinstvo.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 27.03.2013.

10:59

Default images

Pravilnik će onemogućiti da domaćinstvo dobije podsticaje za više od zakonom limitiranih stotinu hektara.

U Udruženju poljoprivrednika Subotice, ako je ideja bila da se davanje subvencija ograniči na 100 hektara, bilo je barem dvadeset drugih, razumnijih načina od donošenja pravilnika koji tera bračne drugove da se razvedu.

To je totalni promašaj, rekao je novosadskom Dnevniku Pavle Kujundžić iz subotičkog Udruženja poljoprivrednika, i naglašava da je to dovelo do velikih problema.

"Oba gazdinstva, i ono registrovano na supruga i ono čiji je nosilac bila supruga, bila su u sistemu PDV. Ako je ostvaren povrat tog poreza, da li će se, u slučaju ugašenog gazdinstva, tražiti da se to plati", pita on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: