Poštanska zainteresovana za RBV

Pokrajinski sekretar za finansije Zoran Radoman izjavio je da će Razvojna banka Vojvodine (RBV) prestati da postoji 8. aprila.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.03.2013.

16:52

Default images

Pre toga će biti obavljen prenos dela njenog kapitala na banku preuzimaoca.

Radoman je Radio-televiziji Vojvodine rekao da će za vikend, 6. i 7. aprila biti obavljen prenos sredstava na banku preuzimaoca ali nije mogao da kaže za koju se banku država opredelila, napominjući da je za preuzimanje RBV zainteresovana i Poštanska štedionica.

Od ukupno oko 500 radnika RBV, njih 30 do 40 preuzeće nedavno osnovani Razvojni fond Vojvodine a deo će biti u RBV u stečaju, kazao je Radoman i napomenuo da će sve trudnice i porodilje biti zbrinute ili u Razvojnom fondu ili u banci koja preuzme deo kapitala RBV.

Na osnovu odgovarajućeg sporazuma, koji su republička i pokrajinska vlada zaključile krajem prošle godine, deo imovine i obaveza RBV biće prenet na banku preuzimaoca a deo na novoosnovani Razvojni fond Vojvodine.

Specijalni sud u Beogradu odredio je u nedelju pritvor za troje bivših rukovodilaca RBV, koji su osumnjičeni da su, davanjem kredita bez odgovarajućiih garancija, oštetili tu banku za 2,5 milijardi dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: