500L od jula na američkom tržištu

Fijat automobili Srbija planira da krajem juna ili početkom jula počne prodaja automobila "fijat 500L" na američkom tržištu.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 22.03.2013.

15:43

Default images

Generalni direktor te kompanije Antonio Čezare Ferara rekao je na konferenciji za novinare u Beogradu rekao da je počela proizvodnja namenjena američkom tržištu i da je taj automobil prilagođen američkim standardima.

Ferara je rekao da je počela proizvodnja i za tržište Velike Britanije i da će tamo prodaja biti lansirana u ovom mesecu.

Ferara je izrazio očekivanje da će Fijat u Srbiji uspeti da izvozi u Rusiju.

"Mi smo za to spremni. To je dao našeg plana, kao i izvoz u Ameriku", rekao je Ferara.

Kompanija Fijat automobili Srbija je najavila da će zbog povećanog obima proizvodnje i planova za izvoz zaposliti više od 600 radnika.

"Fijat je jedan od najveći poslodavaca u Srbiji sa 2.500 radnika, kao i više hiljada ljudi koji rade kao naši dobavljači," rekao je
Ferara.

Kako je rekao, to je jedna od retkih kompanija koja u ovom trenutku zapošljava nove ljude.

Fijat je od jula prošle godine, kad je počela proizvodnja u Kragujevcu, proizveo i izvezao 43.000 automobila "500L".

Plan je da ove godine bude proizvedeno 110.000 do 150.000 automobola, a proizvodnja će zavisiti i od toga da li će biti ugovorena bescarinska prodaja Ruskoj Federaciji.

Fijat automobili Srbija osnovana je 2008. u parterstvu sa Vladom Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: