Država će pomoći svakog ko ulaže

Povodom protesta uvoznika zbog odluke da se dodeli subvencija za 500L, Ministarstvo finansija odgovara da će podržati sve koji na isti način ulažu u Srbiju.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 22.03.2013.

14:58

Default images

"Svakog proizvođača automobila koji investira u Srbiji, izgradi fabriku i zaposli naše građane Vlada Republike Srbije i Ministarstvo finansija i privrede podržaće na isti način i pod istim uslovima kao što je podržala dolazak Fijatove investicije", saopštili su iz resornog ministarstva.

Ministarstvo poziva uvoznike automobila da, umesto što protestuju, lobiraju i pozovu proizvođače automobila koje zastupaju, da investiraju u Srbiji i otvore nova radna mesta za građane, a kako navode, država će im u tome pomoći.

Protokolom koji je potpisan danas predviđeno je zapošljavanje još 1400 radnika u kompaniji „Fijat automobili Srbija“ kao i nova fijatova investicija od najmanje 10 miliona evra, a zauzvrat je omogućena olakšica za kupovinu Fijata 500 L Nacionale za građane Srbije, za ograničeni kontigent od oko 5000 vozila.

"Podvlačimo još jednom da će svaki investitor iz automobilske industrije, koji bude došao u Srbiju, investirao i zaposlio naše građane imati isti tretman kao Fijat, jer je jedan od ciljeva Vlade Republike Srbije i Ministarstva finansija i privrede razvoj automobilske industrije u Srbiji."

Srpska asocijacija uvoznika vozila danas je na Sajmu automobila oštro protestovala zbog odluke da se Fijatu dodeli jednostrana subvencija za model 500L, u visini od 3.000 evra.

"Mi smatramo da to nije fer tržišna utakmica. Fijat nam ne predstavlja trn u oku, ali samo tražimo iste uslove", rekao je Miloš Petrović, predsednik Srpske asocijacije uvoznika vozila i delova, na vanrednoj konfereniji za štampu

On je dodao da će uvoznici vozila nastaviti svoje učešće na Sajmu automobila, koji je danas otvoren, a da će u ponedeljak asocijacija održati novu sednicu Upravnog odbora, na kojoj će odlučiti o narednim koracima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: