Grci povlače deo novca iz Koridora?

Vlada Grčke razmišlja da povuče veći deo donacije iz Helenik plana za gradnju dela Koridora 10 na jugu Srbije, kaže direktor Koridori Srbije Dmitar Đurović

Srbija

Izvor: B92

Petak, 22.03.2013.

13:33

Default images

On je izrazio očekivanje očekivanje da se to ipak neće dogoditi.

Đurović je kazao da je iz Helenik plana predviđeno 88,7 miliona evra za finansiranje gradnje autoputa od Donjeg Neradovča do Levosoja.

"Grčka vlada je dala jednu informaciju da oni, zbog situacije u kojoj se nalaze, povlače investicije za projekte koji nisu u toku", rekao je Đurović novinarima u Vladi Srbije.

On je objasnio da se gradi deonica od Donjeg Neradovca do Srpske Kuće, čija je vrednost 21,8 miliona evra i da je taj posao već 63 odsto završen.
Iz Helenik plana je predviđena i gradnja od Srpske Kuće od Levosoja u vrednosti 39,9 miliona evra i ta deonica je sporna da se izgubi za finansiranje radova, naveo je Đurović.

On je kazao da preostaje još oko 27 miliona evra iz Helenik plana, što je takođe ugroženo, a čiju namenu je tek trebalo odrediti.

"Za drugu deonicu (Levosoje - Srpska Kuća) mi tvrdimo da je to sastavni deo projekta i u saradnji sa ambasadom i iz Helenik plana moraćemo da nađemo rešenje za tih preostalih 39,9 miliona, jer je to sastavni deo deonice i taj deo Helenik plana će morati da se završi", istakao je đurović.

"Verujem da ne postoji razlog da se povuku deo odobrenih sredstava i u protivnom nećemo imati završen deo autoputa, a i njihov interes je da se taj autoput završi, ali ako se to i desi pozvaćemo ostale institucije i evropsku banku da vidimo kako da rešimo taj problem", dodao je direktor Koridora Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: