Šeik ne staje, kupuje šta vidi

Emiraćani su zainteresovani da u Čačku izgrade polo klub sa jednim od najmodernijih terena u Evropi, izjavio je ministar građevine Velimir Ilić.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 20.03.2013.

15:31

Default images

Zatim će, prema njegovim rečima, graditi hotel i druge prateće objekte, ali i banjski kompleks.

"Meni je jako drago da su predstavnaci Ujedinjenih Arapskih Emirata došli u Čačak i da su zainteresovani za hipodrom, koji je na izuzetno dobroj lokaciji u Preljini. Oni žele tu da naprave polo klub i još neke objekte - čitav kompleks, gde bi se veoma ozbiljno bavili konjarstvom i kvalitetnim trkama", rekao je Ilić.

Prema njegovim rečima, hipodrom ima jednu stazu koja treba da se rekonstruiše, a biće izgrađene i tribine, hotel i prateći objekti.

"Sviđa im se lokacija i površina koja ispunjava sve njihove kriterijume. Pored toga tu ima i jedan mali sportski aerodrom, neposredno pored konjičkog kluba, što im izuzetno odgovara", naglasio je Ilić.

Napominjući da su gosti iz Emirata izrazili želju da u tom projektu budu suvlasnici ili potpuni vlasnici, Ilić je kazao da će se to tek razmatrati. Emiraćani su, kako je rekao, bili zainteresovani za hipodrom u Beogradu, ali ih je pokolebalo to što "ima mnogo vlasnika i nerazjašnjenih imovinsko - pravnih odnosa".

"Zainteresovani su i za jednu banju, ali su tražili samo dobar izvor, gde još nije napravljena banja. Žele da prave banju, ali ne da ulože u neku postojeću, koja je urbanistički unakažena, loša, i sa mnogo divlje gradnje", kazao je ministar.

Biznismeni iz UAE su, dodao je, pokazali veliki interes i za izgradnju kargo centra u Lađevcima kod Kraljeva.

Obišli su to područje, videli projekte i uzeli studiju izvodljivosti za tu investiciju, rekao je Ilić, i izrazio nadu da se veoma brzo realizovati neki od navedenih poslova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

307 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

9 h

Svet

Evo šta čeka Rusiju posle rata

Rat u Ukrajini će okončati eru jeftine radne snage u Rusiji, zaključak je analize ruskog stručnjaka Centra za makoroekonomsku analizu i kratkoročno predviđanje (CMAKP) Dmitrija Belousova.

19:32

18.4.2024.

1 d

Podeli: