Šta ako se ne proda Pošta Kosova?

Rukovodilac misije Međunarodnog monetarnog fonda Johan Vigand je rekao da je prodaja Pošte i telekoma Kosova važna za kosovski budžet.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 19.03.2013.

16:44

Default images

Prema njegovim rečima, ako prodaja izostane Priština će morati da pravi uštede.

Kako prenosi Zeri, Vigand je kazao da u tom slučaju neće moći da počne izgradnja autoputa Priština-Skoplje, a ekonomski rast za 2013. godinu biće oko tri odsto.

Po njegovim rečima, troškovi za taj autoput su povezani sa određenim nivoom bankarskog bilansa, koji može da se postigne samo ukoliko se privatizuje PTK.

"Mislim da je Vlada preduzela mere opreza u slučaju da se ne proda PTK, kako bi budžet ostao na željenom putu", rekao je Vigand.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: