Dinkić: Izvoz iz Loznice za Rusiju

Ministar finasnija Mlađan Dinkić izjavio je da će laka industrija, poput tekstilne, imati posebno mesto u novoj strategiji reindustralizacije Srbije.

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 18.03.2013.

14:03

Default images

Tokom posete fabrici Golden lejdi (Golden Lady) u Loznici, Dinkić je rekao da ta fabrika izvozi robu u vrednosti od 100 miliona evra na rusko tržište, da su otvorili novi logistički centar u oktobru i da imaju nameru da ove godine dograde novi pogon od 6.000 kvadratnih metara i zaposle novih 200 ljudi u Loznici.

Prema njegovim rečima, Golden lejdi će ove godine u Srbiji imati više od 2.000 zaposlenih ljudi, pri čemu se najveći deo proizvodnje odvija u Loznici, a jedan deo u Valjevu.

"U Loznici je logistički centar i odavde nedeljno ide od 13 do 15 kamiona sa robom visokog kvaliteta za kupce u Rusiji", rekao je Dinkić.
Kako je istakao, Srbiji je potrebno još ovakvih investicija, a grad Loznica i republička vlada daće punu podršku da ova fabrika što pre proširi proizvodnju i zaposli nove ljude i dodao da u fabrici sada radi 800 radnika, a do kraja godine će ih biti 1.000.
Dinkić je naglasio da su, imajući u vidu primer Golden lejdi, novi italijanski investitori zainteresovani za ulaganje i u industrijsku zonu u Loznici i dodao da se radi o vrhunskim kompanijama iz Italijje.

"Ako imamo uspeh jedne fabrike u jednom gradu, to je najbolja preporuka za dolazak novih investitora", rekao je Dinkić.
On je naveo da je cilj vlade da se do kraja mandata popuni industrijska zona u Loznici i zaposle novi radnici, jer je nezaposlenost najveći problem u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: