Sve više Bugara švercuje u Pirotu

Sve veći broj državljana susedne Bugarske, zbog loše finansijske situacije, dolazi u Pirot gde donosi robu iz te zemlje.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 16.03.2013.

15:55

Default images

Robu zatim prodaju oko Zelene pijace u Pirotu i na putu ka Buvljoj pijaci u ovom gradu.

Najviše preprodavaca iz susedne Bugarske na ulicama Pirota ima subotom, kada je na Zelenoj pijaci pijačni dan, ali i utorkom, jer onda radi i pirotska Buvlja pijaca.

Razlog zbog koga sve više Bugara, državljana Evropske unije, dolazi da prodaje robu u Pirot, iako ih i opštinske i državne inspekcije stalno teraju sa ulica, jesu finansijske prirode.

Među preprodavcima ima čak i učitelja i lekara, a među njima i učiteljica u penziji Roza Stavrova, koja svakog utorka i subote dolazi u Pirot gde prodaje garderobu.

"Bolje da vam ne kažem kolika mi je penzija. Nedovoljna ni za osnovne troškove, tako da sam prinuđena da na ovaj način dopunim kućni budžet", ispričala je ona Tanjugu.

"Osim toga, ovde je hrana jeftinija i daleko kvalitetnija tako da u povratku iz Pirota dobar deo para koji zaradim potrošim na kupovinu namirnica. Vaše meso je daleko kvalitetnije, ali i konditorski proizvodi, koje moji unuci u Sofiji obožavaju", izjavila je Stavrova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: