Todorić: Srpska roba dobro ide u HR

Biće novih ulaganja u Srbiju, potvrdio je potpredsednik za maloprodaju hrvatskog preduzeća Agrokor Ante Todorić u intervjuu za Naše novine.

Srbija

Izvor: Naše novine

Subota, 16.03.2013.

10:45

Default images

On, međutim, nije komentarisao mogućnost kupovine Merkatora i spajanja ova dva trgovinska lanca.

O odnosu sa Vladom Hrvatske kaže da bi moglo biti bolje, kao i u Srbiji, da postoji dijalog sa nadležnim ministrima, ali da da bi on trebao biti intezivniji.

“Država I vlada mogu biti uspešne, samo ako su uspešni ekonomija I privatnici”, tvrdi on.

Rešenje je, kako navodi podsticanje investicija u ekonomiju, dodatni rad i prilagođavanje situaciji. Prema rečima Todorića, ono što bi moglo da promeni situciju u našem regionu jeste kopiranje dobrih modela iz inostranstva.

"Na primer, mi u konkurentnu poljoprivrednu proizvodnju u Srbiji možemo da investiramo desetine milijardi evra.

Todorić kaže da imaju velikih planova i ideja, i da ce raditi na njihovoj realizaciji, kako kaže, do sada su velike investicije bile u "Dijamant”.

Voće i povrće, ocenjuje on, ogroman su potencijal Srbije i tu treba što više ulagati.

Na pitanje, koliko srpskih proizvoda prodaju u svojim objektima u Hrvatskoj, kaže da taj broj prelazi 500, da se veoma dobro prodaju, i da prodaja iz dana u dan raste sve više. Podsetimo, Ante je na proteklom Biznis forumu govorio da u sastavu Agrokora u Srbiji posluju firme koje su u stanju "da se nose sa najvećim svetskim igračima i to da je to " najbolji dokaz da se u Srbiji može i privatizovati i kupiti preduzeće, restrukturirati i zaposliti mladi koji mogu da vode ta preduzeća".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: