Formulari doneli posao Šapčanima

Popunjavanje formulara za registraciju i preregistraciju poljoprivrednih domaćinstava agencije u regionu Mačve naplaćuju od 150 do 500 dinara.

Srbija

Izvor: Beta

Petak, 15.03.2013.

13:55

Default images

A to je posledica komplikovane procedure i ukidanja savetodavne službe, rečeno je u šabačkoj Direkciji za poljoprivredu.

Direktor direkcije Predrag Srdanović rekao je agenciji Beta da tu instituciju dnevno poseti 250 poljoprivrednika tražeći pomoć u popunjavanju formulara.

"Naših 11 zaposlenih besplatno pruža pomoć, ali je to nedovoljno, jer su poljoprivrednici zbunjeni, a papiri su kasno stigli. Tačnije, još stižu na adrese, iako je zakonski rok za prijavu domaćinstava 31. mart", kazao je on.

Srdanović je dodao da su taj posao, obavljali savetodavci, naglasivši da se sada vidi koliko je bila potrebna njihova pomoć u selima.

On je naveo i da su formulari poslati na adrese poljoprivrednika nepotpuni, što dodatno otežava registraciju i preregistraciju domaćinstava.

U Šapcu je protekle godine bilo registrovano 10.170 domaćinstava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: