Beko: Ne želim da ulažem u Srbiju

Biznismen Milan Beko kaže da u Srbiji svako treba da bude zabrinut, jer je stvorena atmosfera u kojoj su sve privatizacije predstavljene apriori kao negativne.

Srbija

Izvor: Blic

Petak, 15.03.2013.

11:55

Default images

"Poslednjih šest godina se preispituje privatizacija Luke Beograd i za sve vreme se stvara aferaška atmosfera, a afera, ne može da traje šest godina. Ona može da traje tri dana, tri meseca, pa iako je afera takvih razmera kao što se u javnosti predstavlja, onda se u veoma kratkom roku dođe do nekakvog rešenja", izjavio je Beko u intervjuu za "Blic".

On kaže da smo ovde imali tri vlade koje su preispitivale privatizacije i da nijedna ne izlazi sa zaključkom šta se zapravo desilo.

"A takve afere služe samo kao alibi. I zato verujem da dok ne dobijemo veliku nacionalnu odluku da se bavimo pravim fokusom, mi ćemo imati tabloidno društvo u kome svako treba da bude zabrinut", ocenio je Beko.

On je naglasio da ne bi bio spreman da sa državom uđe u poslovno partnerstvo.

"Ovde je privatan biznis postao suspektan. Odnosno, stvara se atmosfera u kojoj dominira tvrdnja da privatizacija u Srbiji nije uspela i da su za trenutno stanje ekonomije krivi upravo vlasnici kapitala ", naveo je poznati biznismen, i dodao da nije spreman da više ulaže u našu zemlju.

"Iz ove perspektive sa svim ovim što je sada, nisam spreman. Ipak bih sačekao", rekao je Beko.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

168 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: