VK: Protiv ugovora sa Al Dahrom

Nevladina organizacija Vojvodjanski klub (VK) usprotivila se danas potpisivanju ugovora Vlade Srbije i kompanije Al Dahra iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 13.03.2013.

16:22

Default images

Ta organizacija je apelovala na vojvodjanske poslanike u skupštini Srbije da se pridruže poslaničkoj grupi Saveza vojvodjanskih Madjara koja je ranije najavila da neće glasati za sporazum sa Al Dahrom.

Vojvodjanski klub je u saopštenju ocenio da bi prodaja poljoprivrednog zemljišta Al Dahri bila "nezakonita i višestruko štetna" i suprotna interesima Vojvodine.

"To je dalja rasprodaja Vojvodine i njenog najvrednijeg bogatstva. Poljoprivredno zemljište je jedina trajna vrednost, neobnovljiv resurs za proizvodnju hrane i energije, kako za sopstvene potrebe tako i za izvoz. Ovim se zauvek gubi mogućnost sticanja dobiti na delu teritorije, kako za bezbroj generacija poljoprivrednika sa tog područja tako i za društvo u celini", piše u saopštenju.

Vojvodjanski klub je zatražio od Skupštine i Vlade Vojvodine da se izjasne o svim socio-ekonomskim posledicama aranžmana sa Al Dahrom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: