NS: Stanove više niko ne kupuje

Stanovi u hladovini Radničke ulice, u kojoj je zadržan stari put od makadama, bile su, zbog blizine keja i Dunava, najtraženije u Novom Sadu.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 09.03.2013.

13:31

Default images

I, mada su najskuplje, nekretnine koje se ovde prodaju, nikada ne idu ispod cene. Pa čak ni sad, kad ne mogu da se prodaju.

"U Radničkoj ulici retko se i nađe neka nekretnina za prodaju, jer oni koji tamo kupe stan, u najvećem broju slučajeva ne odustaju tako lako od njega, kaže za Ivana Šarić iz agencije za promet nekretninama ”NS group”.

To je možda i najbolja lokacija za stanovanje u Novom Sadu. Međutim, do sada je bilo pravilo da čim se pojavi neki stan na prodaju u ovom delu grada, brže-bolje se i proda. Sada to više nije slučaj i to je najbolji pokazatelj koliko je stala prodaja nekretnina. Prodavci čekaju mesecima. Čak se, kaže ona, i stanovi u najjeftinijim delovima grada, kao što su Satelit i Stara Detelinara, prodaju teško. Tamo se stanovi prodaju i za 700 evra po kvadratu, u samom centru grada i u elitnim stambenim kompleksima, skuplji su dva do tri puta.

"Prodaju se jedino oni stanovi koji se daju mnogo ispod cene, jer je prodavcu hitno", kaže Šarićeva.

"Stala je prodaja i onih stanova koji su jeftiniji a treba im dodatno uređenje, jer ljudi nemaju novca da ga renoviraju. Mislim da je u poslednjih nekoliko godina, trenutno najlošija situacija sa prodajom nekretnina".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: