Autoput kroz Frušku Goru prioritet

Ministarka Verica Kalanović kaže da su "započele suštinske i operativne aktivnosti neophodne za izgradnju" auto-puta Novi Sad-Ruma, s tunelom kroz Frušku Goru.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 08.03.2013.

15:17

Default images

U saopštenju Ministarstva regionalnog razvoja navodi se da je današnji sastanak u Novom Sadu Verice Kalanović i predsednikam Vlade Vojvodine Bojan Pajtića bio "veoma važan korak u realizaciji auto-puta" koji je prioritet Vojvodine.

"Građani Vojvodine ne smeju da čekaju, a od nas očekuju ozbiljnost, punu posvećenost i zajednički rad", kazala je ministarka i dodala da je inicirala sastanak radi brže početka realizacije projekta i da bi se utvrdilo šta je čiji posao i šta su čije obaveze.

Predugovor o izgradnji dva regionalna autoputa u Srbiji je 28. decembra 2012. godine potpisan s Kineskom korporacijom za puteve i mostove (China Road and Bridge Corporation). To su "Moravski koridor", od Pojata do Preljine, i auto-put Novi Sad-Ruma, s tunelom kroz Frušku goru.

Autoput Novi Sad-Ruma od 27 kilometara prolazi kroz opštine Novi Sad, Irig i Ruma, sa ukupno 400 hiljada stanovnika i 30 hiljada privrednih subjekata. U blizini trase je i 12 industrijskih i jedna slobodna zona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

21 h

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

7 h

Podeli: