Holcim Srbija investicira i u 2013.

Holcim Srbija će, i pored negativnih okolnosti, nastaviti sa svojim investicionim programom, koji će ove godine dostići četiri miliona dolara.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 08.03.2013.

13:47

Default images

Novi direktor te kompanije Klaudiu Soare konstatovao da poslovanje te kompanije u 2012. karakterišu smanjenje domaće potrošnje i pad u proizvodnji cementa, betona, peska i šljunka, što je, kako je rekao, posledica izborne godine i relativno dugog perioda konstituisanja vlade.

"Bez obzira na ovu negativnu okolnost, Holcim Srbija će nastaviti sa svojim investicionim programom, koji će u 2013. godini dostići nivo od četiri miliona evra. Mi ćemo se i dalje fokusirati na bezbednost i zdravlje naših zaposlenih i naših poslovnih partnera, kao i na razvoj i edukaciju zaposlenih kroz različite vidove obuka i treninga", naglasio je Soare.

Prema njegovim rečima, sva je prilika da će se ovaj nivo proizvodnje i prodaje zadržati i u 2013. godini, a glavni udar na proizvodni proces doći će od uvećanja cene električne energije za više od 30 odsto, što će uvećati troškove za više od milion evra.

Kompanija "Holcim Srbija" je od 2002. godine investirala preko 100 miliona evra.

Osim ulaganja u proizvodnju i tehnologiju, posebno su značajna ulaganja u projekte iz oblasti društveno odgovornog poslovanja, a samo u 2011. u tu oblast uloženo je skoro 300.000 evra.

U narednom periodu kao i u poslednjih 10 godina Holcim će nastaviti da ulaže u održivi razvoj Popovca i Paraćina, u nevladin sektor, kao i u jačanje kapaciteta čitave zajednice, navedeno je u saopštenju

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: