Žalba "trese" tender

Tender za nabavku računara i prateće opreme za Poresku upravu po svemu sudeći neće se skoro okončati.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 07.03.2013.

21:36

Default images

Dokumentaciju je otkupilo 18 preduzeća, ponudu dostavilo četiri, ali prigovor jedne firme mogao bi da obori javni poziv.

Iz Poreske uprave saopštavaju da je žalba stigla pred sam istek roka.

"Prema javnim podacima Agencije za privredne registre ta firma ima "aktivni kapital" od 1.000 dinara i nema nijednog zaposlenog", navodi se u saopštenju Poreske uprave.

Ta firma nije otkupila tendersku dokumentaciju, ne ispunjava praktično nijedan važan kriterijum tendera, ali je uložila prigovor. Osnov za njihovu žalbu su dve tehničke greške. U oba slučaja nema ničeg važnog za same uslove i kriterijume tendera.

Ako firma koja ima "aktivni kapital" od hiljadu dinara zaista obori tender, ishod je raspisivanje novog tendera, što će reformisanje Poreske uprave odložiti za dva-tri meseca.

Prema pisannu Novosti prigovor je stigao od beogradske firme "Plum".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

11 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: