Jeftinija struja za najugroženije

Vlada Srbije donela je uredbu o energetski zaštićenom kupcu po kojoj će socijalno ugrožena domaćinstva dobiti određene količine struje i gasa besplatno.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 22.02.2013.

14:50

Default images

Kako se navodi u saopštenju, ta uredba je doneta s ciljem da se zaštite socijalno najugroženiji slojevi stanovništva i podstaknu reforme energetskog sektora u Srbiji.

Uslov za sticanje statusa energetski zaštićenog kupca je ukupan mesečni prihod do 12.900 dinara za domaćinstvo sa jednim članom.

Za domaćinstva sa dva i tri člana uslov je da imaju ukupne mesečne priihode do 18.786 dinara, sa četiri i pet članova do 24.672 dinara a za domaćinstva sa šest i više članova do 30.558 dinara.

Kako je ranije objavljeno, računi za struju socijalno ugroženih domaćinstva trebalo bi da budu umanjeni za vrednost od 120 do 250 kilovat sati svakog meseca u zavisnosti od broja članova.

Računi za gas za januar, februar, mart, oktobar, novembar i decembar biće umanjeni od 40 do 75 kubnih metara, takođe u zavisnosti od broja članova socijalno ugroženog domaćinstva.

Donošenje uredbe o energetski zaštićenom kupcu je i jedan od uslova za poskupljenje struje i izradu novog tarifnog sistema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: