NOS: Nema razloga za paniku

Rukovodstvo Javnog preduzeća Nuklearni objekti Srbije (NOS) smatra da će poteškoće tog preduzeća uskoro biti rešene.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 21.02.2013.

14:30

Default images

U ovom preduzeću su priznali da imaju velike finansijske probleme koji onemogućavaju normalan rad.

Vršilac dužnosti direktora JP NOS Jagoš Raičević rekao je za agenciju Beta da to preduzeće nije "pred raspadanjem", kako su prethodnih dana pisali pojedini mediji, ali je dodao da se ne može sakriti činjenica da postoje finansijski problemi.

Predsednica Upravnog odbora JP NOS Uranija Kozmidis-Luburić očekuje da će taj problem uskoro biti rešen jer JP NOS ima korektne odnose s Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

"Problem je što se kasni sa finansiranjem za ovu godinu, jer nemamo dovoljno sredstava za normalno funkcionisanje i to bi trebalo uskoro da se reši", kazala je Kozmidis-Luburić.

Ona je navela da resorno ministarstvo treba da izvrši raspodelu sredstava pojedinim korisnicima, medju kojima je i JP NOS.

"Bila je informacija da je u toku raspodela. Svi smo svesni da će to biti rešeno u dogledno vreme, jer sa resornim ministarstvom imamo korektne odnose", rekla je ona.

Predsednica UO NOS-a ukazala je da neredovno finansiranje tog preduzeća ne bi smelo da se dešava, jer to može biti "mnogo opasno", ali da sada nema razloga za paniku. Raičević je potvrdio da su od resornog ministarstva dobili odgovor da će taj problem biti ubrzo rešen.

"Novac iz budžeta je određen, ali je problem što se kasni s njegovom raspodelom. Obavestili smo nadležno ministarstvo i imamo informacije da će relativno brzo taj problem biti rešen", objasnio je Raičević.

On je ukazao da to preduzeće mora da ima redovne izvore prihode jer "obezbedjuje nuklearnu sigurnost na teritoriji cele Srbije, a veći deo nuklarnog otpada je uskladišten u reaktorima tog preduzeća". Komentarišući to što plan poslovanja JP NOS za 2013. godinu još nije usvojen, Raičević je kazao da to preduzeću otežava normalno funkcionisanje, jer ne može, izmedju ostalog, ni da sklapa ugovore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

18 h

Podeli: