Italijani preuzimaju Agroživ?

Srbijagas, vlasnik žitištanske kompanije Agroživ, najavljuje strateškog partnera koji bi mogao da preuzme domaćeg lidera u proizvodnji pilećeg mesa.

Srbija

Izvor: Novosti

Sreda, 20.02.2013.

21:22

Default images

Prema izjavi generalnog direktora Srbijagasa Dušana Bajatovića, kupac iz inostranstva, zainteresovan za preuzimanje Agroživa, već je pronađen.

Sada preostaje da se država izjasni o ovom poslovnom aranžmanu.

"Agroživ će za gazdu dobiti Italijana, ako se Vlada Srbije sa tim složi. Reč je o kompaniji koja ima 1,2 milijarde evra godišnji promet u mesu", otkrio je Bajatović, ali nije izneo detalje o ovoj prodaji. U “Agroživu”, koji je nosilac privrednog razvoja male i nerazvijene banatske opštine Žitište, pažljivo prate sve informacije o potrazi za strateškim partnerom. Kompaniji je doskora pretila dezintegracija zbog najavljene prodaje privrednih društava u stečaju, koja su usko povezana sa radom “Agroživa”.

U Vladi je krajem januara postignut dogovor da se spreči urušavanje poslovnog sistema. Odložena je i prodaja preduzeća u stečaju, čije objekte trenutno koristi “Agroživ”. Najavljena je potraga za strateškim partnerom, koji jedino može da odredi budućnost “Agroživa” i domaće proizvodnje živinskog mesa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: