Bez promene Sporazuma sa Rusijom

Energetski sporazum koji je potpisan 2008. sa Ruskom Federacijom ne može se menjati posebno ne u delu potpisanog kupoprodajnog ugovora o prodaji NIS-a,

Srbija

Izvor: Bizlife

Sreda, 20.02.2013.

14:39

Default images

Kako kaže ministarka energetike Zorana Mihajlović u intervjuu za novi broj mesečnika Biznis, sporazum može da bude polazna osnova za još ozbiljnije i dugoročnije odnose između naše dve zemlje u oblasti gasa i gasne politike od izgradnje Južnog toka do izgradnje gasnih elektrana, prenosi BizLife,

Ministarka je ocenila da je odnos Srbije i Rusije oduvek bio prijateljski zbog čega ona i insistira da se dodatno razgovara o povoljnijoj ceni gasa i o mogućnostima povećanja udela ruskih investicija na teritoriji Srbije.

Međudržavni sporazum između Rusije i Srbije potpisan je krajem januara 2008. Prema sporazumu Gaspromnjeft je preuzeo 51 odsto kapitala NIS-a za 400 miliona evra, sa obavezom da investira još 500 miliona evra. Do danas su ulaganja većinskog akcionara Gaspromnjefta u najveću domaću naftnu kompaniju iznosila više od milijardu evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: