Nemačka traži 250 srpskih radnika

Nemačkoj je potrebno 250 radnika iz Srbije za zdravstvenu negu u bolnicama, saopštila je Nacionalna služba za zapošljavanje Srbije.

Srbija

Izvor: Beta

Utorak, 19.02.2013.

13:30

Default images

Oglas je objavljen u skladu sa Sporazumom o posredovanju i privremenom zapošljavanju radnika, državljana Srbije, u Nemačkoj, koji je potpisan u januaru ove godine.

Rok za slanje prijava na konkursu za radna mesta u Nemačkoj je 5. mart. Traže se radnici koji imaju završenu srednju medicinsku školu, i to medicinska sestra-tehničar opšteg ili pedijatrijskog smera, i koji imaju položen stručni ispit.

Od kandidata se očekuje poznavanje nemačkog jezika na elementarnom nivou, a prednost će imati kandidati koji bolje poznaju taj jezik i imaju radno iskustvo u struci.

Uslov za učešće na konkursu je da su kandidati prijavljeni na evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje u statusu nezaposlenog lica.

Radni odnos u Nemačkoj će biti zasnovan na odredjeno vreme na poziciji asistenta za zdravstvenu negu do nostrifikacije diplome za zdravstvenog radnika.

Nakon nostrifikacije diplome, najkasnije u roku od 12 meseci, radni odnos će moći da se ugovori i na neodredjeno vreme. Početna bruto plata iznosiće 1.900 evra do priznavanja diplome za zdravstvenog radnika.

Sve infrmacije o konkursu za radna mesta u Nemačkoj dostupne su sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje www.nsz.gov.rs.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: