Iznajmljeno zemljište po višoj ceni

Gradska uprava Loznica izdala je u zakup tri od šest ponuđenih paketa državnog poljoprivrednog zemljišta, za prolećnu setvu, po znatno višoj ceni od početne.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.02.2013.

09:28

Default images

Cene ponuđenog zakupa su preko 41.000, odnosno 46.000 dinara, što je znatno više od početne cene, koja se kretala od 18.000 do 27.000 dinara po hektaru.

"Postignuta je izuzetno visoka cena koja ne odgovara našim tržišnim uslovima, i to smo konstatovali prilikom otvaranja ponuda. Početnu cenu zakupa formira Ministarstvo poljoprivrede, tako da će za narednu licitaciju ovi iznosi biti osnov za novu cenu, koja neće biti manja od 43.000 dinara", izjavio je član Gradskog veća zadužen za poljoprivredu Jovan Miladinović.

U ponudi su bile parcele u Čokešini, Lešnici, Grnčari i Novom Selu, kao i dve u Loznici, ukupne površine od oko 51 hektara.

Poziv za prikupljanje ponuda bio je raspisan do 4. februara, a nakon otvaranja ponuda protekle sedmice, u zakup su izdate dve parcele u Loznici i jedna u Novom Selu.

Za njive u Loznici od tri i 17 hektara, prijavila su se dva ponudjača, a povoljnija ponuda bila je 41.111 dinara po hektaru.

Za zakup 13 hektara zemljišta u Novom Selu, podneto je sedam ponuda, a najpovoljnija je iznosila 46.101 dinar po hekatru.

Za zemljište u Grnčari i Čokešini nije bilo zainteresovanih, dok je ponuda za njivu u Lešnici (13 hektara) diskvalifikovana, jer je ponudjač neovlašćeno usao u posed državnog zemljišta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: