Hrvati i dalje u igri za "Merkator"

Nekoliko dana ostalo je za dostavu ponuda za kupovinu 53 odsto deonica slovenačkog "Merkatora", a zagrebački "Agrokor" ponovo se pominje kao najozbiljniji kupac

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 14.02.2013.

21:19

Default images

To je peti pokušaj Ivice Todorića da preuzme slovenačku trgovinsku kuću, pišu Novosti

Cena deonica ovog puta upola je manja nego pre godinu dana. Tada je "Agrokor" nudio 221 evro po deonici, a sada bi realna cena mogla da iznosi nešto više od sto evra.

Zasad ceo postupak prolazi u tajnosti, jer je to želja "Merkatora", pa je i prezentacija u Londonu i Ljubljani prošla bez ijedne informacije. "Agrokor" je jedini ponudio "Merkatoru" status strateškog partnera, dok se belgijski "Delez" povukao, jer ima nameru da ulaže u Srbiji.

Slovenački trgovački div je na kolenima, beleži gubitke iz godine u godinu, koji su sada dosegli 241 milion evra i bez strateškog partnera teško da će moći da opstane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: