Ikea već rezervisala plac u Nišu

Švedska kompanija Ikea gradiće svoje objekte na prostoru pored puta koji vodi ka niškom selu Čamurlija, najavio je gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

Srbija

Izvor: Južne vesti

Sreda, 13.02.2013.

14:29

Default images

Novi investitori koji dolaze u Niš, prema rečima gradonačelnika, imaju velike planove za severni deo grada, piše portal “Južne vesti”.

Pored Ajmaksa koji već dugo planira izgradnju kargo centra na niškom Aerodromu, ima još potencijalnih investitora, a jedan od njih je i švedski proizvođač nameštaja Ikea.

“Po mojim saznanjima upravo u tom uglu između Čamurlije i auto-puta počeće da se gradi Ikea. Ja sam razgovarao inicijalno sa predstavnicima ove kompanije i oni već imaju zemlju, rekao je Perišić.

On dodaje da uz Ikeu idu i drugo veliki investitori, a jedan od njih je i Bauhaus koji se takođe bavi prodajom nameštaja i ostalih kućnih potrepština.

Gradonačelnik Niša kaže da će stanovnici Opštine Crveni Krst, na čijoj teritoriji bi i trebalo da se gradi Ikea, ubuduće moći da se pohvale i novim radnim mestima, ali i novim ulicama i novim investicijama.

Dolazak Ikee u Niš najvljivan je i 2009, 2010, 2011, a poslednji put u martu 2012. godine kada je tadašnji predsednik Srbije Boris Tadić rekao da bi jedna od pet prodavnica ove kompanije trebalo da bude i u Nišu.

Prema dosadašnjim najavama, švedski proizvođač nameštaja trebalo je svoju prvu robnu kuću da izgradi u Beogradu. Potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić nedavno je izjavio da se otvaranje prvog objekta Ikee može očekivati u aprilu 2014, ali je iz te kompanije juče saopšteno da je proces kupovine zemljišta na Novom Beogradu još uvek u toku.

Podsetimo, pored Ikee i nemački Bauhaus je najavljivao dolazak u Beograd, ali je njihova investicija koja je trebalo da se realizuje u saradnji sa "Deltom" Miroslava Miškovića, na kraju obustavljena.

Možda će ove dve kompanije imati više uspeha u Nišu.

Ko je sve obećavao dolazak Ikee u Srbiju u prethodnih šest godina, možete čitati u našoj posebnoj vesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: