Vučić: Ikea dolazi na proleće 2014.

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić najavio je da će švedska kompanija za prizvodnju nameštaja "Ikea" u aprilu doći u Srbiji.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 10.02.2013.

14:54

Default images

Vučić je istakao i da će, ukoliko Srbije u junu dobije datum za početak pregovora, biti još velikih stranih investicija.

Vučić je, gostujući u emisiji Stav Srbije TV Prva, rekao da je posle dužeg vremena rešeno pitanje poslovanja Ikee u Srbiji, tako da se može očekivati da ta kompanija počne da radi u Srbiji aprila 2014. godine.

On je govoreći o investicijama i zapošljavanju, i naznačivši ih kao prioritet Vlade Srbije, rekao da bi dobijanje datuma za početak pregovora sa EU bio dobar signal stranim investoitorima i da se u tom slučaju može očekivati da "KIA" i "Hjundai" otvore fabrke za proizvodnju rezervnih delova za automobile.

Takođe on je, govoreći o onome šta se rada na ekonomskom podizanju zemlje i zapošljavanju ukazao i na mogućnost dogovora sa UAE da se izgradi fabrika za prizvodnju visoke tehnologije, konkretno čipova, a da bi ta investcija bila vredna 4,5 milijadi dolara.

Prema njegovim rečima u tom smislu je veliki posao urađen i sa prodajom sedam propalih poljoprivrednih kombinata kompaniji Al Dahra iz UAE za 100 miliona evra, sa dodatnim ulaganjem od šest do osam hiljada evra po hektaru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: