Počelo je: Jat i Etihad pregovaraju

Aviokompanija Etihad iz Ujedinjenih Arapskih Emirata zainteresovan je za Jat ervejz i već je između preduzeća dogovorena razmena poslovnih podataka, kažu u Jatu

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 08.02.2013.

12:07

Default images

U srpskoj nacionalnoj aviokompaniji kažu da je između poslovodstva Jata i Etihada već uspostavljen kontakt.

Ministar finansija i privrede, Mlađan Dinkić, izjavio je sinoć da se sa kompanijom Etihad razgovara o preuzimanju Jata, kao i da će pitanje srpskog avio prevoznika sasvim sigurno biti rešeno ove godine.

Dinkić je rekao da je juče napravljen kontakt direktora Jata i Etihada, jedne od retkih svetskih kompanija u avio saobraćaju koja je prošle godine ostvarila profit, i da bi zajednička kompanija dala novu energiju, budući da srpski prevoznik ima dobre pilote i odličnu geografsku poziciju, a Etihad avione i dobar pristup nekim drugim tržištima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: