Kako je Srbin uspeo u Dominikani?

"Bio sam mlad čovek bez perspektive.Teške godine u zemlji, kriza i ratovi...Doneo sam najveću, ujedno i najtežu odluku u svom životu. Napustio sam sve i otišao"

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 31.01.2013.

10:06

Default images

Ovako počinje životnu priču Dejan Grubanov (40), iz Novog Kneževca, u severnom Banatu, koji je pre 13 godina kupio kartu u jednom pravcu i uputio se u nepoznato.

Rizik se isplatio. Danas je on generalni direktor hotela jednog od najpoznatijih lanaca hotela "Iberostar", u Dominikanskoj Republici.

"Kada sam stigao pre 13 godina ovde, sem kofera, nisam imao ništa. Našao sam se u zemlji u kojoj su osmeh i igra najvažniji deo života bez obzira na ekonomski položaj ljudi. Na jednostavnost života i očaravajuće osmehe brzo sam se navikao", kaže on.

Ipak, u početku je bilo teško. Dugo je tražio posao. Prvih nekoliko meseci živeo je u selu Munoz, gde su utočište našli oni koji su izbegli sa Haitija. Taman kad je nada počela da ga napušta, konkurisao je za posao u hotelu "Iberostar", u odeljenje za odnose s javnošću, i bio primljen, a posle nekoliko godina, promovisan u zamenika direktora.

Pre četiri godine dobio je priliku da vodi jedan hotel iz istog lanca na Kubi. Vreme koje je tamo proveo, kaže, ostavilo je najsnažniji pečat u njegovom životu.

"Prošle godine vratio sam se u Dominikanu i od tad sam generalni direktor jednog od najboljih hotela moje kompanije "Iberostar Bavaro". Ipak, nostalgija me vuče da se stalno vraćam. Ono što je sigurno, maminu kuhinju ne mogu da zamene ekstravagantna jela u hotelu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

114 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: