Šeik donirao blindirane automobile

Šeik Muhamed bin Zajed donirao je Ministarstvu odbrane Srbije tri blindirana automobila marke Mercedes GL 500, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Srbija

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 23.01.2013.

14:20

Default images

Automobili će biti dati na raspolaganje državnim organima za prevoz stranih delegacija koje borave u Republici Srbiji, a kojima je potreban visok nivo zaštite, navedeno je na sajtu ministarstva uz objavljene fotografije tih vozila.

Kako je piše list Alo, u Ministarstvu odbrane su im rekli da je do ove vredne donacije došlo pošto je šeik, koji je pre dve nedelje boravio u Srbiji, video da naši državni organi nemaju bogzna kakav vozni park.

"Kada je organizovan doček za šeika, za prevoz njega i njegove delegacije slali smo najbolje automobile kojima raspolaže naš državni vrh, između ostalog i automobile koje koriste predsednik Tomislav Nikolić i potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić. Pošto se radi o automobilima starin od 10 do 15 godina, šeik je shvatio kakva je situacija i čim se vratio u Abu Dabi najavio da će tri blindirana mercedesa 500 GL sa najboljom opremom lično Vučiću poslati na poklon. Prvi potpredsednik se zahvalio, ali je tražio da to bude poklon za Srbiju, što je šeik i prihvatio i poslao automobile specijalnim letom", rečeno je listu Alo u Ministarstvu odbrane.

Princ prestolonaslednik Ujedinjenih Arapskih Emirata, šeik Muhamed bin Zajed je nedavno boravio u trodnevnoj poseti Srbiji kada se sastao sa najvišim srpskim zvaničima sa kojima je razgovarao o unapređenju saradnje dve zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

183 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: