Pajtić:Stručnjaci će oceniti ugovor

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić kaže da su pojedini članovi republičke vlade iskazali “agresivan manir” prema Vojvodini.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.01.2013.

16:14

Default images

Pajtić je oceni da je to paradigma odnosa prema pokrajini i njenim građanima.

Povodom predugovora sa kompanijom “Al Dahra” iz Ujedinjenih Arapskih Emirata pokrajinska vlada nije zauzela nikakav vrednosni stav niti je osporavala taj predugovor, rekao je on i podsetio da je, na osnovu zahteva poljoprivrednika, političkih stranaka i javnosti odlučila da grupa stručnjaka prouči taj dokument i zauzme stav o njemu.

“Nismo skloni da prihvatimo da na takav naš benevolentan stav, na naš konstruktivan pristup bude odgovoreno agresijom, bahato i načinom kakvim se komuniciralo devedesetih godina prošlog veka”, kazao je Pajtić novinarima prilikom posete Ekonomskom fakultetu u Novom Sadu.

“Ja sam mislio da su srpski političari naučili da je pristojna, konstruktivna i civilizovana komunikacija jedina moguća u politici i upravo zbog nepristojne i necivilizovane komunikacije, sa Srbima više niko nije želeo da zivi na Balkanu i u bivšoj Jugoslaviji”, istakao je Pajtić i dodao da je mislio da je takav manir “zaboravljen i prošao”.

“Niti smo zauzeli vrednosni stav niti smo osporavali elemente tog predugovora, samo smo rekli angažovaćemo stručnjake sa univerziteta i instituta da nam odgovore na pitanja koja postavljaju poljoprivrednici, političke partije, mediji, javnost i ništa više, kaže Pajtić.

“Za uzvrat, dobili smo agresivnost, bahatost, uvrede i to je primer odnosa prema Vojvodini, gradjanima Vojvodine i u krajnjoj liniji prema imovini Vojvodine”, rekao je predsednik vojvodjanske vlade.

On je dodao da bi stručnjaci a ne političari trebalo da ocene stručni deo tog predugovora i da kažu šta je u tom slučaju najbolje za gradjane, privredu, pokrajinu i celu zemlju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

23 h

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

8 h

Podeli: