Krenuli subvencionisani krediti

Komercijalna banka počela je da prima zahteve za subvencionisane stambene kredite.

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 21.01.2013.

15:47

Default images

To radi u skladu s Uredbom Vlade Srbije o merama podrške građevinskoj industriji kroz dugoročno stambeno kreditiranje u 2013. godini, saopšteno je iz banke.

Stambeni kredit uz subvenciju se odobrava do visine kreditne sposobnosti podnosioca zahteva, a maksimalno do 100.000 evra, s periodom otplate do 30 godina i mogućnošću korišćenja grejs perioda do 12 meseci.

Nominalna kamatna stopa na kredit je 4,5 odsto godišnje, uvećano za vrednost šestomesečnog EURIBOR-a, dok se uskladjivanje kamate vrši dva puta godišnje.
Podnosilac zahteva za kredit mora da bude srpski državljanin sa prebivalištem na teritoriji Srbije, i da ne bude stariji od 70 godina na dan dospeća poslednjeg mesečnog anuiteta.

Potrebno je, takodje, da ne poseduje u vlasništvu stambeni objekat u celosti, da nema stambeni kredit u korišćenju i da mesečna zarada podnosioca zahteva, kao i njegovog supružnika, ne prelazi 150.000 dinara, pojedinačno.

U odnosu na kredite odobravane prošle godine, učešće klijenta je sada povećano na 10 odsto od vrednosti nekretnine, tolika je i subvencija Republike Srbije, a iznos kredita Komercijalne banke je 80 odsto. Subvencionisani iznos kredita otplaćuje se poslednjih pet godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: