Bez drastičnog poskupljenja hrane

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Rasim Ljajić izjavio je da ne očekuje drastično poskupljenje hraneposle najavljenog poskupljenja struje i gasa.

Srbija

Izvor: Tanjug

Nedelja, 20.01.2013.

13:04

Default images

Ljajić je ocenio da će zbog poskupljenja opasti i promet u trgovinama, zbog kupovne moći stanovništva koja je veoma mala.

Najavljeno poskupljenje struje od 12 odsto imaće efekat na rast inflacije od 0,8 odsto, ali će to poskupljenje neki iskoristiti kao povod za poskupljenje svojih proizvoda, rekao je Ljajić je za televiziju Pink.

Vlada Sbije će obezbediti nesmetano snabdevanje tržišta osnovnim životnim namirnicama, uprkos najavljenim poskupljenjima hrane, najavio je Ljajić.

Kupovna moć stanovništva je tako mala, da će pasti promet u prodavnicama, tamo gde trgovci budu povećali cene proizvoda i to je jedan od razloga zašto cene neće drastično rasti, ocenio je Ljajić, napominjući da niko ne može reći da cene hrane neće rasti posle poskupljenja struje i gasa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: