"Cena ruskog gasa je previsoka"

Ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine Srbije Zorana Mihajlović ocenila je da je cena ruskog gasa za srpsko tržište previsoka.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 15.01.2013.

18:10

Default images

Mihajlovićeva je na sastanku sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Čepurinom kazala da je cena gasa za srpsko tržište previsoka, imajući u vidu ekonomsku situaciju u Srbiji i izuzetno dobre i prijateljske odnose dve zemlje, objavljeno je na sajtu Ministarstva (www.merz.gov.rs),

Mihajlvovićeva je kazala i da će najkasnije do kraja janura biti usvojen predlog zakona o Južnom toku i upućen Skupštini Srbije na usvajanje, kako bi se što pre stvorili preduslovi za ubrzanu izgradnju tog gasovoda u Srbiji.

Ruski ambasador Aleksandar Čepurin istakao je da postoji prostor da ulaganja ruski kompanija u srpski energetski sektor budu veća, jer je Srbija vrlo privlačna za investiranje.

Na sastanku u Ministarstvu kojem je prisustvovao i trgovinski predstvnik Rusije u Beogradu Andrej Hripunov bilo je reči i o poslovanju ruskih kompanija u Srbiji, kao i o visini rudne rente u Srbiji.

Hripunov je istakao da je kompanija Lukoil koja već dugo posluje u Srbiji, zainteresovana za otvaranje benzinskih pumpi i nastavak saradnje, i zatražio pomoć da se postojeći ugovor koji ističe krajem godine obnovi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: