I Kosovo pregovara sa Emiratima

Kosovska predsednica Atifete Jahjaga nalazi se u poseti Ujedinjenim Arapskim Emiratima gde će učestvovati na energetsklom forumu koji se organizuje u Abu Dabiju

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 15.01.2013.

12:53

Default images

Ona je u predsedničkoj palati dočekana od šeika Muhammeda Bin Zajed Al Nahjana, a dočeku je, kako je saopšteno iz kabineta Jahjage, prisustvovalo oko sto licnosti iz politickog, kulturnog i obrazovnog života, iz zajednice biznisa i istaknutih ličnosti Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Predsednica Jahjaga i princ Abu Dabi-ja su razgovarali o važnim pitanjima obostrane saradnje izmedu dve države produbljivanju saradnje u svim oblastima i o globalnim i regionalnim politickim pitanjima.

"Predsednica Jahjaga je zahvalila šeiku Nahjanu za pomoc i podršku datu Kosovu od proglašenja nezavisnosti, pošto su Ujedinjeni Arapski Emirati bili jedna od prvih država regiona Srednjeg Istoka, koja je priznala državnost Republike Kosovo", kaže se u saopštenju.

Posebno je zhavalila i na pomoći za obnovu i ekonomski razvoj, kao i za razvoj zdravstvene službe. Tokom razgovora bilo je reči o saradnji u oblasti poljoprivrede i o mogućnostima investiranja na Kosovu.

Kosovska predsednica je u Emiratima imala susret i sa francuskim predsednikom Fransoa Olandom. Jahjaga se tokom dana srela i sa predsednicom Argentine Kristinom Kiršner, predsednikom Islanda Olafur Ragnar Grimsonom, kraljicom Jordana Rania Al Abdulah, premijerom Crne Gore Milom Đukanovićem i drugim visokim ličnostima koje prisustvuju samitu. Svetski Samit koji se održava u Abu Dabiju razmatra pitanje energije i vode.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: