2013: Godina oporavka naše privrede

Članica Predsedništva Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Verica Kalanović izjavila je da će 2013. biti godina rada na oporavku srpske privrede.

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 02.01.2013.

14:46

Default images

Tako bi, prema njenim rečima, u 2014. građani mogli da računaju na poboljšanje životnog standarda.

"U 2012. smo sprečili bankrot i stabilizovali javne finansije, a u 2013. radićemo na oporavku privrede, kako bi smo u 2014. godini imali značajan boljitak za građane", rekla je ona i ocenila da je njen optimizam realan.

Ona je istakla da "bolji život ljudi nisu samo floskule URS-a, već je to opredeljenje Vlade Srbije u celini, zbog toga što ljudi, ma gde živeli i radili, moraju da imaju jednake šanse za razvoj".

Kalanovićeva, koja je i ministarka za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu, ocenila je da ugovori o infrastrukturnim projektima, koje je Srbija potpisala sa kineskim kompanijama krajem 2012, ulivaju nadu.

Prema njenim rečima, izgradnja infrastrukture znači dolazak investitora, ali i otvaranje više malih i srednjih preduzeća u tim oblastima.

Kalanovićeva je navela da će se jačanje privrede u 2013. odnositi ne samo na dalje osnaživanje malih i srednjih preduzeća, već i na "nastavak primene proinvesticionog modela podrške domaćim i stranim ulagačima, ali i bavljenje velikim sistemima koji su u restrukturiranju, a koji imaju budućnost".

Ona je najavila da će 4. januara delegacija Vlade Srbije posetiti Prvu petoletku iz Trstenika, koja je u restrukturiranju i koja zapošljava 3.200 ljudi, kako bi se u razgovoru sa poslovodstvom i radnicima razmotrili modeli pomoći toj kompaniji za proizvodnju hidraulike i pneumatika.

U delegaciji će pored nje, kako je kazala, biti ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić, kao i predstavnici Ministarstva odbrane.

Prema rečima Kalanovićeve, na sličan način Vlada Srbije želi da pomogne i velikim preduzećima koja imaju perspektivu, poput 14. oktobra iz Kruševca, FAP-a iz Priboja, Magnohroma iz Kraljeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: