50.000 kvadrata socijalnih stanova

Ministarstvo građevine najavljuje da će obezbediti "najmanje desetak miliona evra" za izgradnju oko 50.000 stambenog prostora socijalnih stanova u Srbiji.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 02.01.2013.

13:43

Default images

Država želi, kazao je ministar građevine Velimira Ilića, da zbrine najugroženije građane, a to su prvenstveno invalidi, samohrane majke, romske i porodice sa puno dece, kao i beskućnici.

Ministar Ilić je pozvao gradove i opštine u Srbiji da konkurišu za dobijanje sredstava za gradnju socijalnih stanova.

Ministar građevine je 28. decembra potpisao ugovore za izgradnju oko 10.000 kvadratnih metara (m2) stambnenog prostora socijalnih stanova sa predstavnicima sedam gradova - Kragujevca, Kikinde, Niša, Zrenjanina, Kraljeva, Pančeva i Čačka, koji su dobili ukupno više od 200 miliona dinara.

Ilić je, posle potpisivanja ugovora u Vladi Srbije kazao da su ti gradovi prvi dobili novac, jer su dostavili potrebnu dokumentaciju na osnovu konkursa koje sprovodi Ministarstvo građevine, zajedno sa Agencijom za socijalno stanovanje.

Ti gradovi, takođe, imaju spremne projekte i lokacije za socijalne stanove, a planirano je da bude omogućen otkup po ceni od oko 350 evra po m2.
Ministar Ilić je, takođe, rekao da mesečna rata ne bi trebalo da bude veća od 30 ili 40 evra ukoliko otkup bude na 15 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: