Mrkonjić: Gradnja Prokopa u januaru

Izgradnja beogradske železničke stanice Prokop biće nastavljena već početkom januara, najavio je ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 23.12.2012.

12:59

Default images

Ministar je podsetio da je Srbija prošle sedmice dobila kuvajtski kredit od 25 miliona evra za nastavak gradnje tog veoma važnog dela Beogradskog železničkog čvora.

Mrkonjić je rekao Tanjugu da će najverovatnije Kinezima biti ponuđeno da iznad stanice, na ploči, izgrade komercijalne sadržaje.

"Dobili smo deo sredstava kojima će biti završena saobraćajna infrastruktura Prokopa, a ono što je iznad ploče ostaje kao komercijala i to ćemo verovatno ponuditi Kinezima", istakao je on.

Mrkonjić je naveo da će radovi na saobraćajnoj infrastrukturi Prokopa početi pre proleća, jer i u toku zime može da se radi unutar stanice.
Za završetak i unutrašnjih saobraćajnica u Prokopu, prema njegovim rečima, potrebno je obezbediti još oko 60 miliona evra.

Ministar saobraćaja je ranije izjavio da je ponudio predstavnicima Kuvajta da na sadašnjem lokalitetu Glavne železničke stanice u Beogradu, po njenom izmeštanju i izgradnji stanice Prokop, naprave Kuvajtski poslovni centar. Generalni direktori Železnica Srbije Milovan Marković i Fonda za arapski ekonomski razvoj Al Bander potpisali su 10. decembra Ugovor o kuvajtskom kreditu.

Kredit je odobren po vrlo povoljnim uslovima sa tri odsto kamate, rokom otplate 18 godina i grejs periodom od četiri godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

11 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: