Najveće banke "skeniraju" RBV

Neke od najvećih banaka u Srbiji danas su potvrdile da su spremne da razmotre mogućnost preuzimanja depozita Razvojne banke Vojvodine.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 07.12.2012.

17:05

Default images

Vlade Srbije i Vojvodine juče su potpisale sporazum prema kojem će status Razvojne banke Vojvodine biti rešen po modelu prenosa imovine i obaveza na neku drugu banku i Razvojni fond Vojvodine.

Sporazumom je predviđen prenos aktive i pasive Ravojne banke na onu banku koja ponudi najbolje uslove za prenos, u skladu sa Zakonom o
preuzimanju imovine i obaveza određenih banaka radi očuvanja stabilnosti finansijskog sistema Srbije.

Reč je o 110 miliona evra osiguranih depozita i blizu 100 miliona evra neosiguranih depozita, odnosno oko 80.000 deponenata.

Ponuda za preuzimanje depozita Razvojne banke biće poslata na adrese deset banaka u Srbiji i biće izabrana banka koja ponudi najbolje uslove, najavio je vojvođanski sekretar za finansije Zoran Radoman.

U Sosijete ženeral banci (Societe Generale) za agenciju Beta je rečeno da bi preuzimanje Razvojne banke Vojvodine bilo moguće u sklopu planova banke o daljem razvoju.

Predstavnici Erste banke danas su Beti potvrdili da će razmotriti ponudu za preuzimanje depozita razvojne banke.

"Kad dobijemo ponudu analiziraćemo je i videti da li su za nas prihvatljivi ponuđeni uslovi", naveli su u toj banci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

23 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: