Raditi u "srpskom Guglu"...

Beogradska kompanija Nordeus proglašena je za najboljeg poslodavca u regionu za 2012.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 04.12.2012.

10:52

Default images

O uslovima u kojima rade zaposleni u ovoj firmi na internetu kruže legende da su isti kao u internet gigantu Guglu.

Zaposleni, međutim, tvrde da su uslovi „bolji nego u Guglu”.

Ono što izdvaja Nordeus od većine srpskih firmi, na prvom mestu jesu primanja.

"Plate su znatno iznad srpskog proseka, u rangu s platama koje dobijaju radnici u svetskim kompanijama koje se bave sličnom delatnošću. To znači da neko ko želi da se bavi pravljenjem kompjuterskih igara ne mora da ide iz Srbije da bi dobro zarađivao",kaže Nikola Čavić, direktor razvoja u Nordeusu, firmi koja je među pet najvećih partnera Fejsbuka na globalnom nivou.

Čavić kao veliku prednost rada u ovoj kompaniji ističe i mogućnost profesionalnog napredovanja.

"Svaki naš zaposleni može o trošku firme da učestvuje na stručnim skupovima u inostranstvu, posećuje partnere i razmenjuje znanja i dodatno se usavršava. Vodimo računa o tome da svi budu zadovoljni jer tako svi daju svoj maksimum. Ambicija, talenat i kreativnost su tri stvari koje svako ko radi kod nas mora da poseduje. Svim radnicima Nordeusa se socijalna i penziona davanja uplaćuju i redovno i privatno, pa zaposleni manje brinu o budućnosti od ostalih u Srbiji, što im omogućuje da budu više posvećeni poslu", kaže Čavić. A zbog čega se Nordeus poredi sa Guglom, najpoželjnijom kompanijom za rad u svetu?

Klizno radno vreme - niko nema obavezu da dođe u propisano vreme na posao, već je najbitnije da zadaci na vreme i kvalitetno budu ispunjeni.

Treba reći i da je svakog jutra tu doručak, puni frižideri hrane dostupni svakome za džabe, a ide se toliko daleko da postoji i čovek zadužen za ljuštenje voća kako bi radnici pili kvalitetne sokove.

- Za ručak smo angažovali specijalnog kuvara, koji kuva samo za nas. Svako napiše šta želi za ručak idućeg dana i to sutradan ima servirano. Četvrtkom je na meniju neka egzotična kuhinja, kineska, libanska, kako se dogovorimo - kaže Aleksandra Perikoti, zadužena za ljudske resurse u kompaniji.

Posebna pažnja u Nordeusu se posvećuje zdravlju.

- Svi naši zaposleni mogu da se bave sportom koji žele. Utorkom igramo fudbal, sredom neki sezonski sport, četvrtak je rezervisan za basket, a ko želi, može i na karting, skijanje na vodi, pejntbol... Zdravlje nam je na prvom mestu, stolovi i stolice ciljano su nabavljeni da zadovolje najveće ergonomske zahteve i standarde - završava Čavić priču o uslovima rada u Nordeusu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: