Vlasnik "Buck-a" Preduzetnik godine

Osnivač i direktor kompanije Buck, koja se bavi dizajnom osvetljenja, inženjer Darko Budeč, prvi je dobitnik nagrade Ernst & Young Preduzetnik godine u Srbiji.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 29.11.2012.

15:46

Default images

Nezavisni žiri, u čijem sastavu nema predstavnika kompanije Ernst & Young, najpre je od 23 kandidatkinje i kandidata iz 12 gradova Srbije odabrao šestoro finalista, i na kraju pobednika. Sledeće godine Darko Budeč će u Monte Karlu predstavljati Srbiju na izboru za Svetskog preduzetnika godine.

Svečana ceremonija održana je sredu uveče u hotelu Hyatt Regency Beograd. Ime pobednika saopštila je Verica Kalanović, ministarka regionalnog razvoja i lokalne samouprave. Srbija se tako upisala na listu od 53 zemlje u kojima se ova prestižna nagrada dodeljuje, kao prva zemlja sa prostora bivše SFRJ u kojoj je nagrada ustanovljena.

Za Darka Budeča ova nagrada predstavlja podstrek u daljem radu i ponosan je na poverenje koje mu je ukazano.

"Sjajan je osećaj, a posebna nam je čast da smo u prvoj godini dodele ove nagrade u Srbiji baš mi izabrani. Trudićemo se da dostojno predstavimo našu zemlju na međunarodnom delu takmičenja". izjavio je Darko Budeč nakon svečane ceremonije.

"Buck postoji više od dvadeset godina, bavimo se dizajnom osvetljenja najvišeg kvaliteta, imamo sopstvenu proizvodnju. Moj najveći uspeh kao preduzetnika je što sam okupio dobar tim. Nakon toga, stvari dolaze same od sebe, tako da iza ovog priznanja stoji veoma uspešan tim koji je sada već dovoljno iskusan da može da razvija naš brend u inostranstvu“, dodao je Darko Budeč.

Predsednik žirija, prof. Dr Dejan Ilić, dobitnik nagrade Ernst & Young Preduzetnik godine 2005. godine u Nemačkoj, izumitelj litijumske mikro baterije i član upravnog odbora „Varta Batteries” i ARRI grupe, kaže da pred žirijem nije bio nimalo lak zadatak jer su svi kandidati bili jedinstveni i vredni priznanja za svoj rad.

"Mogu da vam kažem da je bilo veoma teško izabrati najboljeg jer su svi bili fantastični, svi imaju dobre performanse i, što me najviše raduje - svi imaju harizmu koja karakteriše jednog preduzetnika. Ja ovde ne pričam o privredniku, poslovnom čoveku… Preduzetnik znači i zahteva nešto više, i veoma me raduje što u Srbiji postoje ljudi koji mogu da daju pozitivan primer našoj privredi i njenom oporavku“, rekao je dr Ilić.

Osim glavne nagrade, priznanja su uručena u još dve kategorije. Za Brzorastućeg preduzetnika godine proglašen je Branko Milutinović, jedan od osnivača kompanije „Nordeus“ – mladog privrednog društva koje se bavi razvojem aplikacija za društvene mreže.

Inovativni preduzetnik godine je Sava Marinković, osnivač firme „Teleskin“ koja nudi inovativna rešenja u dijagnostici melanoma i drugim oblastima brige o zdravlju.

Marinković je usled porodičnih obaveza morao da otputuje u Sjedinjene Američke Države, tako da je u njegovo ime nagradu primio primarijus dr. Jadran Bandić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: